הפרעות קשב וריכוז – גם אצל מבוגרים …

הפרעות קשב וריכוז – גם אצל מבוגרים …
הם מתקשים למצוא תעסוקה ולהתמיד ומתמודדים עם מצבי רוח קיצוניים. הפרעת קשב במבוגרים – יש חיה כזאת
קשיי קשב, תפקוד ולמידה הם אינם "תופעה" שנולדה לה פתאום או כזאת שמתמודדים אתה רק בבית הספר. עם קשיים אלו מתמודדים 24 שעות ביממה, כל השנה ולאורך זמן, והיא מספיק ותיקה כדי שניתן לה "כבוד". ילדים עם קשיי תפקוד ולמידה, (שלא טופלו), הופכים להיות מבוגרים כאלה. על פי נתונים סטטיסטיים, בקרב 50-60 אחוז מהילדים נמשכים תסמיני ההפרעות קשב וריכוז עד לגיל מבוגר. במהלך השנים קשיים ממוקדים אלו הופכים להיות התמודדות יומיומית שגוררת אתה קשיים תפקודיים, רגשיים וחברתיים, ומתווספות לכך אינספור התמודדויות קטנות וגדולות שיוצרות שרשרת של קשיים נוספים.
מבוגרים אלה סוחבים איתם שק גדול מאוד של מטענים רגשיים. הם נושאים כעסים ישנים על המשפחה והסביבה, חשים תסכול, אכזבה וכישלון, החמצה על זמן שבוזבז ועל מריבות אין סופיות עם ההורים בילדות, זיכרון מילדים שצחקו או מורה שהענישה, כשברור שברוב המקרים נעשו הדברים באחריותם אך לא באשמתם. חלק גדול ממבוגרים אלה לא אובחן כלל, וחלק אחר אובחן וטופל ב"דרך לא דרך", לעיתים ביד קשה מצד המערכת או הבית. את ברי המזל קיבלו בהבנה, על חסרי המזל ויתרו ואין תרופה לרפא תחושה זו.
מאפיינים שכיחים : אצל מבוגרים אלו קיים קושי למצוא כיוון או תחום עיסוק המתאים לכישוריהם. יש להם נטייה לעבור מתחום לתחום, לעיתים מתוך תחושת מיצוי מהירה, ולעיתים כתוצאה מכך שהם לא עוסקים בתחום שמתאים להם (חלקם לא סיימו בגרות או למדו באוניברסיטה למרות כישוריהם והפוטנציאל הטמון בהם). הם מתקשים להסתגל למערכות שונות (צבא, לימודים, עבודה), ומתקשים להתמיד במסגרות בכלל. הביטחון העצמי שלהם נמוך, תחושת חוסר המסוגלות מלווה אותם, מתמודדים עם מצבי רוח קיצוניים וקיים בהם קושי להרגיש "שווה בין שווים".
מחקרים מוכיחים שמבוגרים שהתמודדו עם הפרעות קשב וריכוז בילדותם התקשו להפנים כישורי חיים חיוניים אשר יסייעו להם גם בבגרותם לדוגמא: גמישות מחשבתית, עמידה בתסכולים ובעיות תקשורת שעומדים כאבן יסוד בהתמודדות היומיומית גם כיום.
על פי שיטת אלבאום, הדוגלת במציאת האיזון דרך 4 מערכות תפקוד עיקריות : גוף- רגש- חשיבה- חושים ניתן לקבל מענה עמוק ואמיתי בשילוב וחיזוק כישורי חיים ומיקוד בתחומים הרלוונטיים המאפשרים הנעה לפעולה, לקיחת אחריות ושינוי. זאת בהכרח יוביל לעלייה באיכות חיים ובתפקוד היומיומי.
חשוב לזכור שאומנם ברצוננו לחיות ולהתמקד בהווה ובעתיד אך אנו ניזונים מעברנו ולעיתים סוחבים אתנו אבנים כבדות שהגיע הזמן להיפטר מהם, כך שאף פעם לא מאוחר לעשות שינוי ….
" האדם הוא מעט ממה שנולד עמו – הרבה ממה שעושה עם עצמו " אלכסנדר בל.